2011. április 20., szerda

"Love Under Will"

Mi az a Thelema?

A Magick Without Tears c. könyvében Crowley azt írja, hogy a “szerelem az akarat szolgálatában” “az ellentétek egyesülését” jelenti. Aztán úgy folytatja, hogy “a szerelem az akaratot szolgálja, ha megfelelően van irányítva. Meg kell találnod az Igaz Akaratod, és minden tettedet ennek a hatalmas célnak kell alárendelned.”
        Az Igaz Akaratod megtalálása nem egyszerű dolog. Igaz Akaratod ebben az összefüggésben életed valódi célját jelenti. Ez a cél teljes mértékben harmóniában van a világgal, az univerzummal és az Istenivel. Ha ez a harmónia nem áll fenn, akkor ez nem lehet az Igaz Akaratod. Azok, akik nem követik saját Igaz Akartuk ellened fordulhatnak, és Crowley szerint akkor neked is megvan minden jogod hozzá, hogy szembehelyezkedj velük. Igaz Akaratod felfedezésében segítségre lehet a meditáció, a mágia, a különféle jövendölési formák, és beavatási élmények.
        Ha felfedezted Igaz Akaratod - vagy ha a mágiát szeretnéd alkalmazni ennek elérésében - akkor képes vagy rá, hogy úgy használd, hogy uralja a “szerelmet”, az ellentétek egységét.

¤ Donald Michael Kraig

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése