2012. július 21., szombat

Felismerések I.

Mi az a Thelema?

                                        Te vagy az Egység, bárhol is vagy.

                                                    Járd a saját utad.

                                            Egység:                         Egyediség:
                                        Isten akarata            Szabad akarat

                                                         Igaz Akarat

Én vagyok a Mindenség, és Te is. Én vagyok az Örökkévalóság, és Te is. Én vagyok Te. Te vagy Én.

A Szeretet nem más, mint az Egységtudat.Nem egy vallás felvétele után kell személyiséget váltani, hanem meg kell keresni a személyiségedhez legjobban illő vallást. Minden út Istenhez vezet.

A Gyönyör és a Szenvedés is az Egység alkotóelemei. Töltekezz el mindkettővel, egyesülj velük szerelmes ölelésben. Szolgáld az Egyet, uralkodj a Kettőn.

Az ember mindig is képtelen volt elfogadni saját Árnyékát, ezért azt önmagán kívülre lökte és megszemélyesítette. Így hozta létre a Sátán figuráját, ahelyett, hogy elfogadta volna Isten mindenhatóságát, és a Létezés Egységét.

A Thelemizmus hedonizmus is, hisz a Törvény értelmében ("A szerelem a törvény, a szerelem az akarat szolgálatában.") mindennapi feladatunk, hogy egyesüljünk a világgal, minden pillanatban kibékítsük önmagunkban az ellentétek illúzióját; szeretkezzünk az adott valósággal, legyen az "jó" vagy "rossz". Az egyesülés pedig mindig gyönyörérzettel jár, így számunkra minden tudatos cselekvés gyönyör és eksztázis.

Azoknál az embereknél, akik nem foglalkoznak saját személyiségükkel, saját életükkel, hanem csak élik az életet, ami eléjük vettetett még az állatok is mélyebb spirituális szinten állnak. Az állatok ugyanis színtiszta ösztöntől vezérelve élik életük, épp úgy, ahogy az az Univerzális rendszerbe illeszkedik. Más szavakkal: Istennek tetsző életet élnek, hisz nincs választási lehetőségük, csak megélik az életük - igaz, tudatosság nélkül. Ám az embernek megadatott a választás lehetősége, a gondolkodás lehetősége, az irányítás lehetősége. Elsődleges feladata, hogy megvalósítsa Önmagát az életben. (Megismerés - Elfogadás - Beteljesítés) Az állatokkal ellentétben, akiknek egységes sorsuk/akaratuk van, nekünk embereknek személyre szabott a rendeltetésünk. Minden egyes embernek meg kell találnia saját Igaz Akaratát, ami jelen esetben a személyes sorsát jelöli, és be kell teljesítenie azt. Enélkül nincs értelme az életének, és végsősoron nincs joga magához az élethez sem. Ez az út az Önmegvalósítás útja.

Minden Egy. Ne húzz határokat oda, ahol valójában nincsenek.

¤ Fügedi Tamás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése